top of page

Liekeland

Lieke van der Vorst, is een mega getalenteerde illustrator uit Nederland.  Hoelang zal het geleden zijn.. een jaar of 6 inmiddels, liep ik een periode stage bij Lieke(land). Na mijn studie fotografie deed ik de kunstacademie en tijdens deze studie werd ik mega geïnteresseerd in de wereld van de illustraties en droomde ik er stiekem eigenlijk een beetje van om illustrator te worden.

 

Waar kon ik die wereld beter bekijken dan bij dit talent. 

 

Het was een mega leuke periode waar ik 1 heel groot ding heb geleerd. Tijdens mijn opleiding en de stage bij o.a Lieke werd voor mij bevestigd dat ik echt een beeldmaker ben. Ook kwam ik erachter dat ik de skills en groot geduld die een illustrator moet hebben simpelweg gewoon écht niet heb🤣. Ik wil een verhaal vertellen maar ook snel resultaten zien en licht fascineerde mij nog steeds het meest. Het duurde dan ook niet lang voordat ik tijdens deze stage liever naar mijn camera greep in plaats van naar een potlood of penseel. Dat ging nog even verder in de rest van de opleiding want 3 keer raden wat ik aan het doen was tijdens de opening van onze eind expositie. Juist. Een bruiloft fotograferen, haha. De leraren waren not amused.

 

Bij Lieke zag ik dat je je als creatief zzp-er echt je hart kunt volgen en je hier gewoon voor de volle 100% voor moet gaan als je echt iets wilt. Niet bang hoeft te zijn en doen wat veilig is, waar veel werk in te vinden is, of wat er van je van buitenaf verwacht wordt. Doen waar jij voor staat en maken wat jij wilt. “𝘐𝘦𝘵𝘴 𝘮𝘢𝘬𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘯𝘶𝘪𝘵 𝘫𝘦 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯 𝘪𝘯𝘴𝘱𝘪𝘳𝘢𝘵𝘪𝘦 𝘦𝘯 𝘫𝘦 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯 𝘭𝘦𝘷𝘦𝘯 𝘮𝘢𝘢𝘬𝘵 𝘫𝘰𝘶𝘸 𝘸𝘦𝘳𝘬 𝘢𝘶𝘵𝘩𝘦𝘯𝘵𝘪𝘦𝘬 & 𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳𝘴𝘤𝘩𝘦𝘪𝘥𝘵 𝘫𝘰𝘶 𝘷𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘳𝘦𝘴𝘵”.

 

Mei 2021 ging ik terug naar Lieke. Het leek mij naast heel gezellig om elkaar weer te zien ook mooi om haar vast te leggen in haar nieuwe atelier op een manier die bij mij past ;) Als dank voor de fijne periode. Wat een mooi werk maakt ze he? Achteraf kreeg ik o.a. de kippenillustratie. Die gaat straks prachtig shinen in ons nieuwe huis. Dank lieve Lieke, voor de gezelligheid, je lieve cadeau, dat ik je vast mocht leggen en voor de heerlijke oud vertrouwde ‘Liekeland lunch’ ;).

bottom of page